Docentenleven.nl is in het leven geroepen door Marjolein Mantelaers. Zelf pedagoog, docent en onderwijskundige in opleiding. Na mijn eerste, soms pittige, 5 jaar in het onderwijs wilde ik graag meer doen dan alleen lesgeven. Het lerarentekort vind ik zorgelijk. Als docent, maar ook als moeder zie ik de problemen steeds groter worden. Zelf ben ik gek op het onderwijs, ook al loop ook ik regelmatig tegen (bureaucratische) muren aan. Uiteraard heb ik geen oplossing voor de grote problemen binnen het onderwijs. Toch heb ik wel een visie en denk ik dat met kleine stappen grote veranderingen kunnen plaatsvinden.

Mijn doel met docentenleven.nl is om als ervaringsdeskundige informatie te delen met (startende) docenten en iedereen die overweegt om het onderwijs in te gaan. Daarnaast ben ik als adviseur beschikbaar om docenten, scholen en teams te helpen bij het optimaliseren van hun onderwijs en de inwerkprocessen voor, met name, startende docenten.

Waarom denk ik dat dit nodig is? Ik denk dat, wanneer docenten de eerste vijf tot zeven jaar van hun onderwijscarrière op een prettige manier beleven, de kans groter is dat zij in het onderwijs zullen blijven werken. En dat is natuurlijk een prachtig doel!

Docentenleven.nl is onderdeel van mijn onderwijsbureau M2 Onderwijs&Educatie.
Beiden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 75601516.