Regelmatig word ik gevraagd om een interview te geven over mijn werk en docentenleven of wordt er om mijn menig gevraagd over diverse onderwijs gerelateerde onderwerpen. Op deze pagina vind je een overzicht van deze publicaties.

Contact?

Heb je zelf een vraag met betrekking tot een publicatie, neem dan contact op via info@docentenleven.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Ben je op zoek naar iemand die een onderwijsgerelateerde tekst kan schrijven? Kijk dan hier voor meer informatie. Kijk dan hier voor meer informatie. 

Media

Het onderwijsblad: Spelenderwijs Nederlands leren

Over hoe ik het maken van spellen graag inzet tijdens mijn lessen. Niet alleen om de stof te behandelen, maar ook om een betere band met de leerlingen te krijgen en hen belangrijke vaardigheden bij te brengen. Denk aan samenwerken, onderzoeken, samenvatten en meer.

Het hele artikel lees je hier: Onderwijsblad Spelenderwijs Nederlands leren

 

 

Over studeren in tijden van Corona

Toen we allemaal thuis kwamen te zitten en ook onze kinderen niet meer naar school gingen moesten we improviseren. In dit stuk vertel ik over hoe ik dit toen deed en wat wel en niet lukte.

Je vindt het artikel op de website van de Open Universiteit.

 

 

 

Over startende docenten en de eerste zware jaren – het belang van goede begeleiding

Lisanne van Sadelhoff vroeg mij naar mijn ervaringen als startende docent en hoe mij dit heeft gevormd. Ook geef ik mijn mening over hoe starters zouden moeten worden begeleid en wat nodig is om starten in het onderwijs succesvol te maken.

Je leest het stuk via deze link.

 

 

Over studeren combineren met een gezin, werk en een sociaal leven!

In dit  stuk vertel ik over mijn leven met vier kinderen en man, mijn werk als docent en mijn bedrijf. En over hoe je alle ballen in de lucht kunt houden!

Je vindt dit artikel in het universiteitsblad van de Open Universiteit.