Aanbod

Startende docenten vormen een steeds groter deel van het docententeam. Het is fijn dat steeds meer mensen kiezen voor het onderwijs, maar het is ook heel belangrijk deze starters goed te begeleiden om de kans te vergroten dat zij ook in het onderwijs blijven werken. Docentenleven heeft een aanbod dat hierbij aansluit.

Studiekeuze: Omscholing

Overweeg je een overstap naar het onderwijs, maar heb je geen idee of dit wel echt bij je past en (als je hier wel zeker van bent) waar je moet beginnen? Boek dan een studiekeuzegesprek en ga met mij (online) in gesprek over jouw mogelijkheden.

Voor het onderwijs geldt dat er nogal wat wegen zijn die naar Rome leiden. Er zijn veel verschillende onderwijsinstellingen die opleidingen aanbieden. Maar er zijn ook veel verschillende trajecten die je kunt volgen. Het kan moeilijk zijn om hier je weg in te vinden. Om je hierbij te helpen kun je een studiekeuzegesprek aanvragen.

 

Starter in het onderwijs

Ben jij een starter in het onderwijs en op zoek naar tips en informatie? Dan ben je hier aan het goede adres. De website staat vol met tips. Je vindt hier ook e-books en je kunt je inschrijven voor e-learnings die jou helpen om met veel zelfvertrouwen en met name praktische kennis voor de klas te staan. De onderwerpen die hier veel aan bod komen zijn: klassenmanagement, lesopbouw, activerende werkvormen en motivatie.

Liever een-op-een aan de slag? Kies dan voor coaching.

 

 

Voor scholen

Startende docenten vormen een steeds groter deel van het docententeam. Het is fijn dat steeds meer mensen kiezen voor het onderwijs, maar het is ook heel belangrijk deze starters goed te begeleiden om de kans te vergroten dat zij ook in het onderwijs blijven werken.

Docentenleven biedt verschillende opties om scholen te helpen bij deze begeleiding. Zo is het mogelijk om samen te werken aan het opbouwen van een sterk begeleidingstraject. 

Daarnaast is er vanaf september een methode beschikbaar voor scholen om starters binnen een half jaar een sterke start te bieden en ook daarna nog goede begeleiding aan te kunnen bieden. 

Ook (beeld)coaching kan worden ingezet om enkele of een groep startende docenten naar een volgend stadium te begeleiden.

Benieuwd naar welke (op maat) mogelijkheden Docentenleven kan bieden?