Startende docenten

Startende docenten vormen een steeds groter deel van het docententeam. Het is fijn dat steeds meer mensen kiezen voor het onderwijs, maar het is ook heel belangrijk deze starters goed te begeleiden om de kans te vergroten dat zij ook in het onderwijs blijven werken. Docentenleven heeft een aanbod dat hierbij aansluit.

TMF-68_copy_1310x1965

Studiekeuze: Omscholing

Overweeg je een overstap naar het onderwijs, maar heb je geen idee of dit wel echt bij je past en (als je hier wel zeker van bent) waar je moet beginnen? Boek dan een studiekeuzegesprek en ga met mij (online) in gesprek over jouw mogelijkheden.

Voor het onderwijs geldt dat er nogal wat wegen zijn die naar Rome leiden. Er zijn veel verschillende onderwijsinstellingen die opleidingen aanbieden. Maar er zijn ook veel verschillende trajecten die je kunt volgen. Het kan moeilijk zijn om hier je weg in te vinden. Om je hierbij te helpen kun je een studiekeuzegesprek aanvragen.

 

Starter in het onderwijs

Ben jij een starter in het onderwijs en op zoek naar tips en informatie? Dan ben je hier aan het goede adres. De website staat vol met tips. Je vindt hier ook e-books en je kunt je inschrijven voor e-learnings die jou helpen om met veel zelfvertrouwen en met name praktische kennis voor de klas te staan. De onderwerpen die hier veel aan bod komen zijn: klassenmanagement, lesopbouw, activerende werkvormen en motivatie.

Liever een-op-een aan de slag? Kies dan voor coaching.

 

 

Leraren behouden

Steeds vaker kiezen leraren voor een ander beroep. De werkdruk is een veelgenoemde reden, maar ook andere zaken spelen een rol. De doelgroep, de leerlingen en studenten, verandert en soms is het moeilijk om de juiste snaar te raken. Klassenmanagement wordt ook voor gevorderde leraren een uitdaging en soms verliezen leraren simpelweg hun motivatie. Ik heb help leraren graag om dat motivatievlammetje weer aan te wakkeren en weer vol enthousiasme voor de klas te staan!

Coaching

Iedere leraar, starter of niet, komt weleens op een punt waarop hij of zij niet zo goed meer weet wat te doen. Doorgaan met lesgeven of niet? Te vaak kiezen leraren dan voor het verlaten van het onderwijs, wat in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt voor grote problemen kan zorgen.

Heel vaak blijkt dat de problemen die leraren ervaren relatief makkelijk op te lossen zijn. Door middel van coaching, binnen en buiten het klaslokaal, kom ik snel tot de kern van het probleem en lukt het vaak om dit probleem aan te pakken. Door middel van praktische handvatten en tips die makkelijk toe te passen zijn tijdens de les, maken we grote stappen en vergroten we de kans dat leraren ervoor kiezen om in het onderwijs te blijven.

Trainingen

Trainingen zijn een effectieve manier om een grotere groep leraren in een keer verder te helpen in hun ontwikkelingsproces. Dit kan natuurlijk een groep startende leraren zijn, maar het kan ook een team of sectie zijn of een groep leraren die tegen min of meer dezelfde problemen aanlopen of dezelfde ontwikkelingsinteresse hebben.

Trainingen kunnen op locatie plaatsvinden en online gegeven worden. Afhankelijk van het leerdoel kunnen er een of meerdere trainingen worden gegeven over onderwerpen als klassenmanagement, didactiek, lesopbouw, motivatie(problemen) en activerende werkvormen. Zelf een idee of wens? Neem vrijblijvend contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden!

Voor scholen

Startende docenten vormen een steeds groter deel van het docententeam. Het is fijn dat steeds meer mensen kiezen voor het onderwijs, maar het is ook heel belangrijk deze starters goed te begeleiden om de kans te vergroten dat zij ook in het onderwijs blijven werken.

Docentenleven biedt verschillende opties om scholen te helpen bij deze begeleiding. Zo is het mogelijk om samen te werken aan het opbouwen van een sterk begeleidingstraject. 

Daarnaast is er vanaf september een methode beschikbaar voor scholen om starters binnen een half jaar een sterke start te bieden en ook daarna nog goede begeleiding aan te kunnen bieden. 

Ook (beeld)coaching kan worden ingezet om enkele of een groep startende docenten naar een volgend stadium te begeleiden.

Benieuwd naar welke (op maat) mogelijkheden Docentenleven kan bieden?