Algemene informatie over de workshops

Alle workshops kunnen op locatie worden verzorgd voor secties, teams of groepen. De workshops kunnen op maat ontwikkeld worden voor groepen tussen de 8 en 20 personen. Gaat het om een grotere groep? Neem dan even contact met mij op!

Van te voren bespreken welke wensen er zijn en bepalen we welke doelen jullie willen bereiken. Wanneer het om workshops gaat rondom het onderwerp ICT in de klas, is het noodzakelijk dat iedere deelnemer beschikt over een laptop of computer. Voor het geven van de workshop is het prettig als er een mogelijkheid is om een PowerPoint af te spelen.

Regelmatig geef ik workshops in de regio Delft, Rotterdam en Den Haag. Hier kun je (individueel) aan deelnemen door middel van inschrijving. Denk hierbij aan onderwerpen als: werken met ICT in de klas, oudergesprekken voeren, activerende werkvormen, klassenmanagement etc. Meer informatie over deze workshops vind je op mijn Facebookpagina, bij de evenementen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten neem je geheel vrijblijvend contact op!

Workshop ICT in de klas

Met mijn artikelen op docentenleven probeer ik anderen te inspireren en op ideeën te brengen. Naast het benoemen en uitleggen van de tools probeer ik mijn artikelen ook altijd te koppelen aan de lespraktijk. Met al die verschillende tools zijn honderden verschillende werkvormen te bedenken en die kan ik helaas niet allemaal in mijn artikelen verwerken.
Daarom bied ik workshops aan die op een interactieve manier aandacht besteden aan verschillende werkvormen waarin ICT verwerkt is. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, hebben de workshops vaak een thema. Denk hierbij aan klassenmanagement, toetsen, activeren van leerlingen.

Workshop activerende werkvormen

Werkvormen hoeven niet altijd ICT te bevatten. Het is ook heel goed mogelijk om activerende werkvormen toe te passen zonder ICT. Regelmatig deel ik hier voorbeelden van op mijn website. Met de workshop activerende werkvormen dag ik je uit om actief met de werkvormen aan de slag te gaan. Verschillende voorbeeld, afgestemd op jouw onderwijspraktijk, komen voorbij. We proberen ze uit en aan het einde van de workshop ga je met een heleboel nieuwe en direct toepasbare ideeën naar huis.