Wat past bij jou of jouw team?

Ben jij op zoek naar actieve, creatieve en inspirerende trainingen op het gebied van onderwijs? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik geef individuele trainingen en trainingen aan groepen.

De afgelopen jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van activerende werkvormen, formatief evalueren, differentiëren, (online) didactiek en een leven lang leren/studeren. Mijn kennis deel ik graag met jou en/of jouw team.
Een training moet, in mijn ogen, actief en inspirerend zijn! Het moet een afspiegeling van het onderwerp onderwerp zijn en dat wat je leert moet je ook direct kunnen toepassen. Dat betekent dus dat je bij mij geen saaie training volgt waarbij je alleen maar kunt luisteren. Ik houd van actief aan de slag gaan. Een korte uitleg, kort de theorie in, een paar voorbeelden en dan werken aan je eigen project. Aan het einde van de training heb je dan ook iets in handen om in je volgende les te gebruiken. Mijn kennis deel ik op twee manieren: online cursussen en trainingen op maat.

Online cursussen

Dit zijn cursussen die je individueel aanschaft en vervolgens volgt in je eigen tempo. De cursussen zijn ontwikkeld om je meer inzicht te geven en je te inspireren. Het is mogelijk om een licentie aan te schaffen voor een docententeam dat vervolgens op eigen tempo de cursus volgt. Stuur voor meer informatie hierover een e-mail naar info@docentenleven.nl.

Meer weten over deze online cursussen? Bekijk dan de website van de Docentenleven Academie!

 

 

Wat deelnemers zeggen

"Ik deed deze cursus om geïnspireerd te raken en dat is gelukt! Deze cursus smaakt naar meer cursussen van jouw hand! Verder is de opbouw helder en duidelijk en werkt de website prettig. Feedback kwam snel en was waardevol. Al met al een geslaagde cursus!"

Trainingen

Wil je liever een training volgen waarin je binnen een (aantal) uur veel praktische informatie en inspiratie krijgt? Een training waarin je al je vragen direct kunt stellen en waarin je kunt sparren met mij en/of je collega’s? Dat is natuurlijk ook mogelijk. De afgelopen tijd heb ik trainingen gegeven op het gebeid van online motivatie, het ontwerpen van lessen en lesmateriaal en plan- en studievaardigheden van startende en studerende docenten.   Online lesgeven vraag een andere didactiek dan lesgeven in een klaslokaal. De dynamiek is anders en interactie komt op een andere manier tot stand. Maar nog opvallender: de motivatie voor online lesgeven is bij leerlingen en studenten vele malen lager dan in een klaslokaal. In deze training geef ik je veel tips en advies over hoe je de motivatie van leerlingen en studenten kunt vergroten en welke werkvormen en tools hierbij kunnen helpen.     Tegenwoordig zijn veel docenten ook studenten. Ze staan voor de klas terwijl ze hun bevoegdheid nog moeten halen of ze doen een master studie om een eerstegraads bevoegdheid te halen. Hoe dan ook, studeren naast een baan, gezin en/of sociaal leven en alles wat daar bij komt kijken is een enorme omslag. In deze training ga ik met de groep studerende docenten bij jullie op school aan de slag. We kijken naar plannen en naar studievaardigheden, waarbij ik de literatuur op het gebied van multitasken/taskswitching, plannen, motivatie en studievaardigheden omzet in praktische tips.     Op zoek naar een andere, actievere invulling van lessen? Meer formatief evalueren of online tools inzetten? In deze training kijken we naar de invulling van huidige lessen en hoe deze kunnen worden aangepast, zodat ze nog beter aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep.      

Een ander idee?

Ben je op zoek naar een training over een ander onderwerp of wil je een training aanpassen naar de situatie van jouw team? Dat is geen probleem! Ik kan trainingen op maat maken voor docententeams over de onderstaande onderwerpen.

De trainingen worden afgestemd op de wensen en behoeftes van het team dat de training volgt. Daarbij wordt rekening gehouden met de reeds aanwezige kennis en de gewenste te behalen doelen. Na aanmelding neem ik contact met jullie op om deze zaken (vrijblijvend) te bespreken. De trainingen kunnen op locatie worden gegeven, maar desgewenst ook online.

Wat deelnemers zeggen

"Je was duidelijk, de presentatie goed opgebouwd en op ons team toegesneden. Ik ben hier tevreden over en hoop dat iedereen nu gemotiveerd is hier donderdag mee aan de slag te gaan - en daardoor de activerende werkvormen ook vaker zal gebruiken. Wat ik ook goed vond was dat je niet alleen digitale werkvormen noemde. Het is zo makkelijk om leerlingen te activeren, als je maar weet hoe en er dan ook aan denkt om het toe te passen."

Aanmelden en/of meer informatie

Ben je enthousiast geworden? Aanmelden voor een training kan via onderstaand formulier of door een e-mail te sturen naar info@docentenleven.nl. Na aanmelding neem ik zo snel mogelijk contact op om de wensen en doelen te bespreken en een plan op te stellen. Uiteraard is het opvragen van informatie of aanvragen van een offerte volledig vrijblijvend!