Online motivatie 

Nu online lesgeven meer regel dan uitzondering is, wordt van docenten gevraagd om leerlingen en studenten die zij niet fysiek in de les hebben te motiveren en te activeren. Dit is een flinke uitdaging en vergt ook veel motivatie creativiteit van docenten. Toch is het mogelijk om, door middel van digitale tools,  relatief makkelijk en met niet al te veel aanpassingen leerlingen studenten in de klas en thuis te activeren en op die manier de online motivatie te stimuleren. Het is zelfs mogelijk om leerlingen studenten die fysiek aanwezig zijn in de klas te laten samenwerken met de studenten die de lessen thuis volgen. Wanneer je de juiste tools in handen hebt, is het motiveren en activeren van studenten geen probleem meer!

Online lesgeven biedt dus veel mogelijkheden, maar het kost ook heel veel tijd om al die mogelijkheden te onderzoeken.

De training online motivatie

Tijdens de training Online motivatie – werken met online tools in de les ervaar je op welke manier je tools inzet tijdens de les kunt en hoe je leerlingen en studenten kunt laten samenwerken aan opdrachten of projecten, terwijl zij niet fysiek bij elkaar aanwezig zijn. We verkennen de tools en de mogelijkheden die ze bieden. Daarnaast bekijken we op welke manier je de tools kan koppelen aan jouw lespraktijk en hoe dit kan bijdragen aan meer motivatie onder leerlingen en studenten tijdens jouw online lessen.

Welke tools bekijken we?

Omdat iedere lespraktijk vraagt om een andere manier van werken, bepalen we voorafgaande aan de training welke leerdoelen het team heeft. Dit hangt nauw samen met de doelen die het team stelt tijdens de online lessen. Gaat het om activeren, motiveren (of beiden), formatief evalueren of meer praktische doelen als toetsen of het inleveren van opdrachten.

Aan de hand van een intakegesprek waarin we deze doelen bespreken, stellen we vast welke tools er tijdens de training worden behandeld.
Uitgangspunt daarbij is dat we tijdens de training beter een of enkele tools kunnen bespreken dan zoveel mogelijk. Door ons te beperken tot enkele tools kunnen we namelijk meer de diepte in, aansluiten bij de lespraktijk en ook met concrete werkvormen de volgende les instappen.

Training op maat

Deze training is bedoeld voor teams en wordt aangeboden als een training op maat. Dit betekent dat de inhoud en duur van de training per aanvraag anders is en aangepast wordt op de wensen van het team.

Meer informatie

Wil je meer artikelen lezen en op de hoogte blijven? Dat kan! Via Facebook deel ik regelmatig tips en links die ik online tegenkom. Via Instagram geef ik je een inkijkje in mijn docentenleven, inclusief mijn studie en mijn gezinsleven.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten neem je vrijblijvend contact met mij op via info@docentenleven.nl of via onderstaand contactformulier.

[ninja_form id=7]