Lesontwerp

Heb jij mijn lesideeën gelezen en heb je zin om er mee aan de slag te gaan? Superleuk! Ik weet zeker dat zowel jij als jouw leerlingen veel (meer) plezier aan jouw lessen zullen beleven.
Wil je graag met mijn ideeën aan de slag, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het misschien een idee om deel te nemen aan mijn korte, maar krachtige Training Lesontwerp. Ik laat je zien wat je kunt doen om jouw lessen anders in te delen en we kijken samen naar wat bij jou past.

De Training lesontwerp

Mijn Training Lesontwerp is een korte, maar krachtige training: de training bestaat uit twee online sessies en ziet er als volgt uit.

  • Bij de eerste sessie bespreken we jouw wensen en zetten deze om naar concrete plannen, werkvormen en opdrachten.
  • Na deze sessie geef jij je les. Je neemt deze les op of vraagt iemand om de les te bekijken en notities te maken. Opnames zijn prettiger, ze geven beter inzicht in de situatie. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de eisen rondom de wet AVG.
  • Na het geven van jouw les spreken we een tweede online sessie af. Van te voren heb jij mij jouw opnames en/of notities gestuurd. Deze heb ik bekeken en geanalyseerd. We bespreken het resultaat en zetten de puntjes op de i voor een volgende les.

Bij aanmelding voor deze training vraag ik je om een korte omschrijving van jouw huidige lesontwerp, de belangrijkste onderwerpen en jouw huidige kennis in te leveren. Het is belangrijk dat de les die we gaan ontwerpen past bij jouw manier van lesgeven. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan. Op basis van deze informatie starten we de training!

Voor wie?

De training is het meest geschikt voor docenten die werken in het voortgezet onderwijs en het MBO.

Samenwerken met een collega
Deze training krijgt nog meer inhoud en diepgang als je hem volgt samen met een of twee collega’s of eventueel met je hele team. Door samen met een collega de training te volgen kun je bij het uitvoeren van de lessen bij elkaar aanwezig zijn in de klas. Door de lessen te bekijken, aantekeningen te maken en hierover met elkaar in gesprek te gaan, geef je elkaar waardevolle feedback. Wanneer je besluit om samen met een of meer collega’s de training te volgen, is dit financieel ook gunstiger.

Wat krijg je?

Uiteraard mag je van de training verwachten dat je handvatten krijgt om je lessen in de toekomst een boost te geven en aan te laten sluiten bij jouw doelgroep, met behulp van eigentijdse, activerende werkvormen en tools.
Om dit te bereiken ontvang je het volgende:

  • Een analyse van de reeds aanwezige kennis.
  • 2 online bijeenkomsten van 60 tot 90 minuten.
  • Inspiratie op het gebied van werkvormen.
  • Inspiratie voor en korte uitleg van te gebruiken tools.
  • Lesontwerpformulieren om te downloaden (eventueel kunnen ze worden toegestuurd).

Kosten

Individueel
Je kunt deze training zelf volgen, maar het is ook mogelijk om de training met een collega (of twee te volgen).
Kosten: De kosten voor deze training zijn 109,- Euro. Wanneer je de training met een collega volgt, dan zijn de kosten 89,- Euro per persoon.
De kosten van deze training kun je betalen van jouw professionaliseringsbudget. Informatie over de hoogte van dit budget vind je op de website van de AOB.

Online cursus
De Training Lesontwerp wordt ook aangeboden als een online cursus. Voordeel hiervan is dat je de cursus in je eigen tempo kunt volgen en dat je alle instructie en informatie nog eens terug kunt kijken/lezen. Wanneer je je aanmeldt voor de online cursus krijg je een jaar lang toegang tot de cursus en het online materiaal.
Kosten: de kosten voor de online cursus zijn 79,- Euro per persoon.
De kosten van deze training kun je betalen van jouw professionaliseringsbudget. Informatie over de hoogte van dit budget vind je op de website van de AOB.

Teams:
Het is mogelijk de training te volgen met een team. Dit kan online, maar ook op locatie. De training zal in dat geval worden aangepast aan de kennis en ervaring van het team en er zal rekening gehouden worden met differentiatie.
Kosten: Neem voor de kosten voor een team contact op via info@docentenleven.nl. Of vul het onderstaande formulier in.

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor deze training? Vul onderstaand formulier in en we plannen de training zo snel mogelijk in!