Lesontwerp

Heb jij mijn lesideeën gelezen en heb je zin om er mee aan de slag te gaan? Superleuk! Ik weet zeker dat zowel jij als jouw leerlingen veel (meer) plezier aan jouw lessen zullen beleven.
Wil je graag met mijn ideeën aan de slag, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het misschien een idee om deel te nemen aan mijn korte, maar krachtige Training Lesontwerp. Ik laat je zien wat je kunt doen om jouw lessen anders in te delen en we kijken samen naar wat bij jou past.

De Training lesontwerp

Mijn Training Lesontwerp is een activerende en motiverende training die zich, naast een stukje theorie, vooral richt op de praktijk. Het doel is dat deelnemers de training afsluiten met zeer concrete ideeën voor lesontwerpen in de toekomst. Dit kan zijn op het gebied van activerende werkvormen, formatief evalueren of het toepassen van online tools.

Voor teams

De training is gericht op teams die meer willen halen uit hun lespraktijk. Van het inzetten van activerende (online) werkvormen tot het toepassen van formatieve evaluatie in de lessen. Deze training richt zich op het evalueren van de huidige lespraktijk en deze vervolgens verbeteren door meer aan te sluiten bij de doelgroep.
De training wordt op maat aangeboden, wat betekent dat de inhoud voornamelijk afhangt van de leerdoelen van het team. Om hier goed op aan te sluiten, houden we voorafgaand aan de ontwikkeling van de training een kennismakingsgesprek.
Na het vaststellen van de leerdoelen ga ik aan de slag met het ontwikkelen van de training. Daarbij staat centraal dat deze, naast de nodige theorie, vooral praktische handvatten biedt en inspireert.

Individuele training

De training kan individueel gevolgd worden en ziet er dan als volgt uit:

  • Bij de eerste sessie bespreken we jouw wensen en zetten deze om naar concrete plannen, werkvormen en opdrachten.
  • Na deze sessie geef jij je les. Je neemt deze les op of vraagt iemand om de les te bekijken en notities te maken. Opnames zijn prettiger, ze geven beter inzicht in de situatie. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de eisen rondom de wet AVG.
  • Na het geven van jouw les spreken we een tweede online sessie af. Van te voren heb jij mij jouw opnames en/of notities gestuurd. Deze heb ik bekeken en geanalyseerd. We bespreken het resultaat en zetten de puntjes op de i voor een volgende les.

Bij aanmelding voor deze training vraag ik je om een korte omschrijving van jouw huidige lesontwerp, de belangrijkste onderwerpen en jouw huidige kennis in te leveren. Het is belangrijk dat de les die we gaan ontwerpen past bij jouw manier van lesgeven. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan. Op basis van deze informatie starten we de training!

Voor wie?

De training is het meest geschikt voor docenten die werken in het voortgezet onderwijs en het MBO en kan online worden gegeven.

Kosten

De kosten van deze training kun je (deels) betalen van jouw professionaliseringsbudget. Informatie over de hoogte van dit budget vind je op de website van de AOB

Teams:
Neem voor de kosten voor een team contact op via info@docentenleven.nl. Of vul het onderstaande formulier in. De training kan op locatie worden gegeven of online via Teams.

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor deze training? Vul onderstaand formulier in en we plannen de training zo snel mogelijk in!

[ninja_form id=4]