Tekstschrijven

Artikelen, blogpost, interviews, methodeteksten, onderzoeken, websiteteksten en nog veel meer. Naast lesgeven en me verder ontwikkelen in het onderwijs is tekstschrijven voor en over het onderwijs iets wat ik graag doe.

Ik schrijf graag over onderwerpen als activerende werkvormen, het puberbrein, formatief evalueren en online onderwijs. Maar ik ben ook heel benieuwd naar de mens achter de docent. Studenten aan de lerarenopleiding, zij-instromers. Ik hoor graag hun verhalen en noteer deze. Ik verdiep mij met liefde in trends in het onderwijs en het nut er van. Ik lees onderzoeken en vertaal deze naar begrijpelijke taal.

Mijn kennis is breed. Ik heb veel pedagogische kennis, sta al jaren voor de klas en heb een bevoegdheid voor het vak Nederlands. Daarnaast heb ik veel wetenschappelijke onderwijskennis die nog iedere dag wordt uitgebreid doordat ik de master onderwijswetenschappen volg.
Het verkennen van onbekende kennisgebieden is voor mij dan ook eerder een uitdaging dan een obstakel.

Wil je weten welke opleidingen ik heb gevolgd en welke ervaringen ik opdeed? Mijn LinkedInprofiel is up to date! Heb je interesse in mijn dienst of wil je weten of ik je kan helpen bij het schrijven van een tekst? Ik kom graag met je in contact!
Je kunt mij bereiken via info@docentenleven.nl

Opdrachten en meer

Inmiddels heb ik al voor een aantal leuke organisaties mogen werken. Hieronder lees je welke organisaties dit zijn en wat ik voor ze deed of doe.

 

 

Voor de kleinschalige uitgeverij Eisma werk ik mee aan een methode Nederlands voor de onderbouw havo/vwo: De methode Station.

 

 

In het jaar 2020 ben ik lid van het docententeam van de Anne Frank stichting.
Dit team verdiept zich in de thema’s waar de Anne Frank Stichting zich voor inzet en deelt informatie over onderwijs en didactiek op dit gebied.
Op basis van een nieuw project van de stichting, de vlog van Anne, ontwikkelde ik lesmateriaal voor het vak Nederlands. Het lesmateriaal kan eventueel ook in projectvorm of vakoverstijgend ingezet worden.
Je vindt het materiaal hier.

 

Voor mijn eigen Docentenleven Academie ontwikkel ik verschillende korte online cursussen voor startende en ervaren docenten.

De cursussen hebben een korte, maar krachtige opzet. Naast instructiefilmpjes en verwerkingsopdrachten bevat iedere cursus ook een uitgeschreven handleiding.

 

 

Kennismaken

Op zoek naar een tekstschrijver met kennis en oog voor het onderwijs? Ik kom graag in contact om de wensen en mogelijkheden te bespreken! Een afspraak maken voor een virtuele kop koffie is heel makkelijk via mijn digitale agenda. U bepaalt zelf wanneer het u uitkomt.

[tw-pricing-table class=””]
[tw-pricing size=”one-half” featured=”yes” plan=”Kennismakingsgesprek” cost=”Gratis” per=”” button_url=”https://calendly.com/marjolein-docentenleven?month=2020-06″ button_text=”Plan nu een gesprek in!” button_target=”_blank” position=”” class=””]

  • 30 minuten
  • Online via Teams, Skype of Zoom
  • Kennismaken en inzicht krijgen.

[/tw-pricing]
[/tw-pricing-table]