Inspireren en informeren

Ben je op zoek naar iemand die vol enthousiasme, maar met een realistisch beeld over het onderwijs kan spreken? Dan ben je bij mij aan het goede adres!

Ik vertel graag over mijn ervaringen als zij-instromer en starter in het onderwijs. Maar ook over het combineren van werk, studie en een groot gezin.  

Startende docenten
escaperoom 5
IMG_20201010_162944_322_copy_800x800
Studeren en werken in het onderwijs
Padlet
IMG_20191122_071948_333_copy_800x800

Vorige
Volgende

Meer starters die blijven!

Al jaren is het mijn doel om geïnteresseerden een inkijkje te geven in mijn docentenleven. Daarnaast probeer ik  zij-instromers en startende docenten handvatten te bieden om hun lessen in te vullen en te leren hoe ze zich staande kunnen houden in het onderwijs.

Dat het ook echt nodig is om dit te doen, mag ik iedere dag weer ervaren. Dagelijks krijg ik berichtjes van volgers op mijn sociale media kanalen. Vaak gaat het om herkenning in mijn berichten, artikelen of verhalen. Maar ook ervaar ik regelmatig opluchting bij mijn volgers die in mijn dagelijkse updates zien wat er in mijn docentenleven gebeurt. Dat het soms meezit en soms niet en dat iets soms lukt en soms niet. 

Het allerbelangrijkste vind ik het dat mensen niet alleen kiezen voor het onderwijs, maar dat ze er ook echt in blijven werken. Nog te vaak gebeurt het dat zij-instromers en studenten stoppen met hun studie of starters binnen vijf jaar het onderwijs verlaten. 

Realistisch beeld

Ik ben van mening dat werken in het onderwijs vaak onderschat wordt. En zeker als werken in het onderwijs wordt gecombineerd met een studie. Veel gehoorde redenen om het onderwijs in te gaan hebben betrekking op het verbeteren van de wereld, iets bijdragen aan de maatschappij en kinderen en/of jongeren helpen en iets bijbrengen.

Hoewel het natuurlijk belangrijk is dat je je realiseert dat het onderwijs een sociaal beroep is en je zeker iets zal bijdragen aan de ontwikkeling van (veelal) jonge mensen, is dit niet het enige waar je mee te maken hebt als je in het onderwijs werkt. 

In mijn optiek krijgen starters in het onderwijs te vaak een rooskleurig in plaats van een realistisch beeld. En als dit beeld te rooskleurig is, en de realiteit valt tegen, is de kans op uitval van startende leerkrachten groter. 

Ik vertel geïnteresseerden graag met veel humor, zelfspot, enthousiasme en positiviteit hoe het er echt aan toe gaat in het onderwijs.

Kennismaken?

Ben je benieuwd wat ik te vertellen heb en hoe ik potentiele leerkrachten kan overtuigen om het onderwijs in te gaan en te houden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een (virtuele) kop koffie. Dat kan via info@docentenleven.nl


Facebook


Instagram


Linkedin