Je bent er bijna: de scriptie

Wat fijn, je kunt gaan beginnen met het doen van je onderzoek en het schrijven van je scriptie. Als studerende docent is dat een magisch moment. Het einde is in zicht en je hebt dat felbegeerde papiertje eindelijk bijna in handen. Waarschijnlijk werk je inmiddels ook al (een tijd) op een school en geef je op dagelijkse basis les. En daar wringt vaak ook direct de schoen: je scriptie komt steeds meer op de achtergrond en dat diploma blijkt toch verder dan gedacht. Op dat moment kan scriptiebegeleiding de uitkomst bieden.

Eigen ervaring

Geloof me, ik spreek uit ervaring. Ik ging direct bij de start van mijn studie aan het werk als docent en werd ook vanaf het begin volledig opgeslokt door deze leuke, maar pittige baan. Toen ik me eindelijk door alle tentamens had gewerkt, begon ik vol goede moed aan mijn scriptie. Dit is echter een proces dat lang duurt. Wachten op feedback, je werk aanpassen en vervolgens weer wachten. En vervolgens dendert je werk gewoon door. Veel studerende docenten blijven hangen op dit punt in hun opleiding. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Als je te lang wacht met het behalen van je diploma, kan het zijn dat je contract niet verlengt kan worden.

Doorzetten

Kortom, het is belangrijk om ook bij dit laatste onderdeel nog even door te zetten en soms kan een beetje hulp hierbij prettig zijn. Daarom bied ik scriptiebegeleiding aan die gericht is op twee punten:

  1. Een goede start
    Je moet aan je scriptie beginnen, maar je komt er niet aan toe. Je stelt het steeds uit of je kunt geen goed onderwerp vinden. Ik help je op weg met  scriptiebegeleiding die gericht is op het vinden van een onderwerp, een basis aan literatuur en het opstellen van een onderzoeksvoorstel. Als dit is goedgekeurd kun je vervolgens zelf weer verder met jouw onderzoek.
  2. Over een hobbel heen helpen
    Je bent al begonnen aan je scriptie, je hebt een onderwerp gevonden, maar je loopt vast. En omdat je vast loopt, schuif je de scriptie steeds verder voor je uit. Ik help je met scriptiebegeleiding die erop gericht is om je over dit dode punt heen te helpen en je met een zetje in de goede richting naar de eindstreep te helpen.

Kortdurend

Omdat je in principe best in staat bent om een onderzoek te doen en een scriptie te schrijven, is de insteek van mijn scriptiebegeleiding dat het vooral kortdurend moet zijn. Het moet jou helpen, daar waar je het nodig hebt. Het is niet de bedoeling om je onnodig op kosten te jagen.

Van te voren bespreken we daarom wat jij nodig hebt en wat je verwacht van scriptiebegeleiding. We schatten in hoeveel uur je nodig hebt om goed geholpen te worden. Dit alles vat ik samen in een overeenkomst. Als je akkoord gaat, gaan we van start.

Kosten scriptiebegeleiding

Scriptie-adviesgesprek
Eenmalig gesprek om weer op de goede weg te komen  65,00 Euro 

Pakket 5 uur scriptiebegeleiding
Advies- en voortgangsgesprekken, inclusief lezen en controleren 310,00 Euro

Pakket 10 uur scriptiebegeleiding
Advies- en voortgangsgesprekken, inclusief lezen en controleren 595,00,- Euro

Meer weten?

Iedere docent heeft recht op een professionaliseringsbudget van school. Wellicht kun je dit ook inzetten voor deze scriptiebegeleiding. Dit is geregeld in de cao en je kunt er meer over lezen op de website van de AOB.

Heb je interesse in scriptiebegeleiding en wil je overleggen of mijn werkwijze bij je past? Vul onderstaand formulier in of mail naar info@docentenleven.nl

[ninja_form id=2]