Gratis onderwijstools!

Op deze pagina kun je terecht voor verschillende gratis onderwijstools. Alle onderwijstools gebruik ik zelf ook. De onderwijstools zijn in te zetten als werkvorm of helpen je bij je administratie. Het aanbod zal langzamerhand groeien, dus houd de pagina in de gaten!

Je mag deze onderwijstools gratis en voor niks gebruiken! Natuurlijk zou ik het heel leuk vinden als je Docentenleven.nl zou willen noemen op je socials of (wanneer je de onderwijstool verder verspreidt), zou willen aangeven waar het vandaan komt.

Gratis onderwijstool: Oudergespreksformulier 2.0

Eerder deelde ik al mijn oudergesprekkenformulier, waarmee je op een A-4 overzichtelijk het gesprek kunt voorbereiden, voeren en afhandelen. Het formulier is door veel mensen gedownload en ik heb van een aantal mensen hele nuttige feedback gekregen! Deze feedback heb ik verwerkt en het resultaat is een 2.0 versie van het eerdere formulier.

De volledige lay-out is veranderd en er is nu meer plaats om te schrijven. Het format is beknopt, zo heb je voldoende ruimte om je voorbereidende informatie te noteren, kun je de twee belangrijkste vragen van ouders noteren inclusief de door jou gegeven antwoorden en is er plek voor het noteren van de gemaakte afspraken.

 

Gratis onderwijstool: Oudergesprekkenformulier

Heb jij binnenkort oudergesprekken? Ik schreef een artikel over hoe je dit kunt voorbereiden en overzichtelijk kunt uitvoeren. Je leest het artikel hier.
Bij het artikel hoort een gratis download naar een tool waarmee jij je ouder gesprekken makkelijk kunt voorbereiden en de gemaakte afspraken kunt vastleggen.

Klik op het plaatje om het formulier te downloaden. Ik hoor heel graag wat je ervan vind en of het voor je heeft gewerkt!

 

Gratis onderwijstool: sjabloon voor Gimkit

Wil jij graag gebruik maken Gimkit in je les? Download dan het gratis sjabloon waarmee je in een keer een heleboel vragen kunt uploaden. Vergeet niet het bestand op te slaan als .csv

Klik op het plaatje voor de download van het bestand.

 

 

 

 

Gratis onderwijstool: Exit ticket

Op de website lees je meerdere artikelen over het werken met een exit ticket. Onder andere hier. Je leest er over hoe je het exit ticket kunt inzetten en wat je er als docent aan hebt om het te gebruiken. Hier download je gratis een voorbeeld van het exit ticket. Ik ben heel benieuwd of je het gebruikt hebt en wat je ervan vond.

Klik op het plaatje om te downloaden.