Coaching voor studerende docenten

Studeren naast een baan en misschien ook nog een gezin is altijd een pittige klus. Weer gaan studeren is wennen en vraagt om goed kunnen plannen en de inzet van de juiste studievaardigheden. Coaching voor studerende docenten kan je hierbij helpen.
Zelf merkte ik dat mijn werk vaak prioriteit kreeg. En dat terwijl mijn baas graag zag dat ik mijn bevoegdheid zo snel mogelijk in mijn bezit had.
In drukke periodes kon ik soms het overzicht volledig kwijt raken. Tentamens vielen bijna altijd in periodes die zowel op het werk als in de privésfeer druk waren. Probeer dan je hoofd maar eens koel te houden en het overzicht te bewaren!

Structuur, overzicht, planning en studievaardigheden

Als je weer gaat studeren doe je dit meestal vanuit een intrinsieke motivatie. Die motivatie is een hele fijne drijfveer. Heel belangrijk, maar helaas niet altijd voldoende om de eindstreep te halen. Als je geen structuur hebt en het overzicht kwijtraakt, kan je motivatie verdwijnen als sneeuw voor de zon en dat is enorm zonde! Door te leren plannen en er achter te komen welke manier van studeren bij jou past, behoud je die motivatie en haal jij zeker de eindstreep.

Hoe ziet coaching voor studerende docenten eruit?

Geen tovermiddel, maar goede begeleiding bij plannen, organiseren en studievaardigheden.

Met coaching voor studerende docenten richt ik mij op plannen, doelen bepalen, studievaardigheden en het vinden en behouden van balans.
Daarnaast bespreken we alles wat op tafel komt en waar jij tegenaan loopt.
Tijdens het coachingstraject voor studerende docenten voeren we 5 (online) coachingsgesprekken en richten we ons op het volgende:

  • Tijdens het startgesprek zetten we de structuren voor het traject uit.
  • We zetten een haalbare lange termijn planning op.
  • We kijken ook naar jouw dag- en weekplanning.
  • We stellen doelen en prioriteiten
  • We bespreken de manier waarop je studeert. Denk hierbij aan jouw studeerplek, tijd die je kwijt bent aan je studie en hoe efficiënt je studeert. We analyseren de manier waarop jij studeert en onderzoeken hoe dit anders en/of beter moet/kan.
  • Je ontvangt studietips voor leren, verwerken van studiestof, maken van opdrachten, samenwerken en meer.
  • Aan het einde van het traject evalueren we jouw vorderingen en bespreken we hoe je vanuit hier verder kunt gaan.

Gedurende het hele traject mag je mij mailen met al je vragen en uitdagingen. Als je vastloopt kijken we samen naar een oplossing.

Gesprekken plannen
Natuurlijk ben je overdag al druk genoeg met werken en studeren. Het is daarom mogelijk om coaching gesprekken ‘s avonds te plannen. In overleg spreken we passende dagen en tijden af.

Individueel en groepen

Coaching van studerende docenten kan individueel. Het is ook mogelijk om als school een groepje studerende docenten tegelijk te laten begeleiden. Neem voor de mogelijkheden of een kennismakingsgesprek vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier of info@docentenleven.nl

Ga jij starten met een studie naast je werk en wil je direct goed van start? Meld je dan nu aan voor mijn coachingstraject. Je maakt dan een goede start en leert vaardigheden waar je je hele studie van profiteert. Aanmelden is heel makkelijk, vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact op.

[ninja_form id=5]