Coaching startende docenten

De laatste jaren is er veel aandacht voor werken in het onderwijs. Er zijn veel wervingscampagnes gestart en er gaan inmiddels ook steeds meer mensen starten aan een lerarenopleiding. Supergoed natuurlijk! Er zijn nog altijd veel docenten nodig, dus kom maar op.

Maar…

Werken in het onderwijs is niet altijd makkelijk. Het is hard werken en veel leren. Op allerlei gebieden. Over kinderen, jongeren, puberbrein, schoolregels, didactiek, pedagogiek, vakkennis, omgaan met collega’s, vakjargon en ga maar door. En dan vergeet ik echt nog een heleboel. Dat kan soms best veel zijn. En daar is goede begeleiding voor nodig. Veel scholen bieden in meer of mindere mate begeleiding aan startende docenten. Maar  wellicht heb jij meer nodig.

Coaching studerende docenten

Ook (of juist) docenten die nog aan het studeren zijn, kan ik helpen en begeleiden. Uit ervaring weet ik dat studeren, werken, een gezin en/of een druk sociaal leven erg veel van iemand kan vragen. Studievertraging ligt dan al snel op de loer. Dat is vervelend, want je hebt doelen gesteld. Maar voor directies van onderwijsinstellingen is het vervelend. Zij willen graag dat alle docenten zo snel mogelijk bevoegd zijn. Dit is noodzakelijk en komt ook de kwaliteit van het onderwijs ten goede.
Op het gebied van de combinatie van studie, werk en gezin heb ik zeer veel ervaring. Plannen, doelen stellen, prioriteiten stellen en de volledige planning weer bijstellen, daar draai ik mijn hand niet voor om. Heb je hulp nodig om de balans weer te vinden? Wil je je planning weer op orde hebben? En wil je zo snel en goed mogelijk je bevoegdheid in de pocket hebben? Ik help je graag op weg!

Coaching startende docenten

Met coaching voor startende docenten kan jij als individu of u als onderwijsinstelling, coaching aanvragen.
Coaching kan op het gebied van sparren over een steeds terugkomend probleem. Denk hierbij aan klassenmanagement, orde houden, groepsdynamiek, etc.
Misschien heb je moeite met de bij jou passende rol of houding voor de klas te vinden, want hoe blijf je nu bij jezelf en hou je tegelijkertijd ook afstand. Als docent is jouw persoonlijke touch namelijk belangrijk, maar het moet niet te persoonlijk worden.
Je vraag kan concreet zijn, maar het kan ook zijn dat je merkt dat ‘iets’ niet lekker loopt. Wat het ook is, we gaan samen op zoek!

Voor onderwijsinstellingen

Wellicht heeft u een programma voor startende docenten, maar te weinig collega’s om de startende docenten onder hun hoede te nemen. Het is mogelijk om mij op freelance basis in te huren en een groep startende docenten te begeleiden in hun eerst en/of tweede jaar.

Ook is het mogelijk om studerende docenten te ondersteunen bij het vinden van de balans

De begeleidingspool

Sinds 2020 maak ik deel uit van de begeleidingspool van de regio Haaglanden Dit is een onderdeel van Klassewerk Den Haag. Schoolbesturen in deze regio kunnen mij via de begeleidingspool inhuren voor het begeleiden en coachen van hun startende docenten. De begeleidingspool is in het leven geroepen om, naast het aantrekken van nieuwe docenten en leerkrachten, deze docenten en leerkrachten ook in het onderwijs te behouden.Door middel van coaching en begeleiding op maat. Je leest meer over mijn aanpak via deze link.

Gratis kennismakingsgesprek

Heb ik je enthousiast gemaakt? Neem dan vrijblijvend contact met mij op! Dat kan via info@docentenleven.nl of via onderstaand formulier. Je kunt ook even kijken op deze pagina, voor meer informatie over coachingsopties!

Het eerste gesprek is altijd gratis. Op basis van dat gesprek bepalen we jouw hulpvraag en kijken we of ik je verder kan helpen. Natuurlijk kan jij dan ook bepalen of mijn werkwijze bij jou past!

[ninja_form id=1]