Ik word blij als startende leraren mogen leren en groeien om het vak van leraar écht onder de knie te krijgen. 

Het platform vol tips en trainingen voor startende leraren, zij-instromers, scholen en lerarenopleidingen.

Docentenleven.nl

Ik stapte als zij-instromer in alle mogelijke valkuilen!

Ondanks mijn voornemen om niet, zoals mijn moeder, het onderwijs in te gaan, werd ik uiteindelijk toch docent. Na een zoektocht van ruim een jaar naar een traject dat bij mij en mijn gezinsleven aansloot, begon ik aan een deeltijd studie tot docent Nederlands. Daarnaast kreeg ik direct een baan aangeboden als onbevoegd docent.

Vanaf dat moment stapte ik in vrijwel elke denkbare valkuil! Om anderen te helpen, ging ik mijn positieve en minder positieve ervaringen als zij-instromer delen in blogs. Ik kreeg veel reacties van mensen met dezelfde ervaringen en vragen. Dit leidde tot een groeiende interesse in het begeleiden van startende leraren en zij-instromers. Met een master in Onderwijswetenschappen op zak, begon ik aan een promotieonderzoek naar dit onderwerp. Ik schreef een boek ‘Opeens weet je het… Je wordt leraar!’ en begon met het geven van trainingen, lezingen en coaching.

Mijn platform groeit momenteel snel en biedt nu ondersteuning aan zowel startende leraren als begeleiders en bestuurders binnen/van scholen. Samen ontwikkelen we inductietrajecten. Daarnaast werk ik aan mijn tweede boek en mijn promotieonderzoek.

Wil je mijn trainingen volgen op je eigen tempo en individueel? Dat kan via de Docentenleven Academie, waar ik online varianten van al mijn trainingen aanbied. In deze gebruiksvriendelijke omgeving werk je aan onderwerpen als klassenmanagement, didactiek, gedrag en lesvoorbereiding. Stel gerust vragen aan de cursusleider of medecursisten tijdens de cursus. Je kunt leren waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch in contact blijft met anderen. Schrijf je in voor de cursus van jouw keuze en krijg direct toegang. En het beste van alles: je kunt de kosten declareren via het professionaliseringsbudget van je school!

Als school interesse in het aanbieden van een van de online cursussen aan een team of groep? Ook dat is mogelijk! Mail voor deze mogelijkheden even naar marjolein@docentenleven.nl

Wil je weten wat ik voor jou, jouw team of jouw evenement kan betekenen? Kijk dan hier

Ik werkte eerder samen met: