Lesmateriaal: maak een vlog van je hoofdpersoon

Sinds dit jaar ben ik lid van het docententeam 2020 van de Anne Frank Stichting. Onlangs heeft het Anne Frankhuis een mooie serie op Youtube gezet, waarbij Anne niet gevolgd wordt terwijl ze in haar dagboek schrijft, maar waarbij Anne over haar leven vlogt. Superhip natuurlijk en het spreekt enorm tot de verbeelding!

Ik wilde daar iets meer doen en daarom ontwikkelde ik voor het vak Nederlands lesmateriaal: maak een vlog van je hoofdpersoon. Nadat ik dit idee deelde op Facebook, kreeg ik veel reacties over hoe goed dit idee zich ook leent voor een vakoverstijgende opdracht en/of een project.

Daarom heb ik de basis van mijn les nu op papier gezet en ik deel dit graag met jou! Ik heb dit lesidee gebruikt in deze tijd, waarin online lesgeven en lesgeven op afstand noodzakelijk is. In het materiaal verwijs ik ook naar de mogelijkheden die je hebt om dit ook te doen.

Voel je vrij om het materiaal te gebruiken en je mag het ook delen. Ik vind het wel fijn als je daarbij wil vermelden dat het van mij afkomstig is!

Wil je vaker lesmateriaal of andere bruikbare tips en ideeën ontvangen? Schrijf je dan vooral in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je maximaal 2x per maand.

Ja! Ik ontvang graag meer lesmateriaal en tips!

* indicates required

Interactieve online les – Maak een vlog van je hoofdpersoon